Mi a gyermekjóga?

A gyermekjóga olyan kisgyermekeknek szóló foglalkozás, melynek középpontjában a mozgás áll, de minden pillanatát átjárja a játékosság és a mese. A gyerekek életében nagyon fontos szerepet tölt be a mese, alakítja értékrendjüket, mentalitásukat, így nagy hangsúlyt fektetünk az adott óra mesekeretére. Jelmezek nélküli, meseelemekkel tarkított mozgás ez, melyet a gyerekek nagy átéléssel végeznek 45 percen keresztül.

Állatokat utánozunk az órákon, ezek képzik a mozgáselemek alapját, erre épülnek a gyakorlatok, sorozatok és ezek nehezített verziói is. Az egyes életkorokat meg kell, hogy különböztessük. Ovijóga (kis ovis és nagy ovis), sulijóga (kis iskolás és nagy iskolás), tinijóga, mind mind más más mozgásformákra épül, a test fejlődési ütemét figyelembe véve. Az órán az oktató verssel, dalokkal, mondókákkal vezeti a gyakorlatokat és igazítja egymáshoz azok sorrendjét.


Legyen szó bármilyen foglalkozásról, annak felépítése egy megszokott rendben zajlik: elhelyezkedés, köszöntés, bemelegítés, nyújtó, hajlító gyakorlatok, sorozatok, helyes testtartást elősegítő gyakorlatok, állatutánzó mozgások, végtag szétválasztó, keresztező gyakorlatok, az idegrendszer érését elősegítő gyakorlatok, gurulások, forgások, ugrások, relaxáció, légző gyakorlatok, koncentráció-, figyelem-összpontosító gyakorlatok, nagy mozgásos játékok, érzelmi intelligenciát fejlesztő játékok, befejezés.

Gyerekjóga óráimat Dunakeszin, a Fóti úti Tescoban tartom a Dream Factoryben, minden kedden 17:00-tól. Az órák 45 percesek. Szeretettel várok minden 6 év feletti jógázni vágyó gyermeket!

Ára: 950 Ft/óra

Jelentkezés óráimra: 06-30-991-81-77