IBR-SYSTEM

Elektromos és mágneses spektrumanalízis

Biofeedback vezérelt LASER terápia - Mikro intenzitású interferencia biofeedback

Az evolúció bonyolult és összetett mágnesen és elektromágneses térben zajlott és zajlik ma is. Ezek nélkül az elemi erők nélkül nem alakulhatott volna ki az élet. Nem lennének növények, álltatok és nem létezhetne az emberiség sem. Életünket azóta is ebben az összetett környezetben éljük, amely folyamatosan hat mindennapjainkra, létünk legalapvetőbb élettani folyamatait is befolyásolja. Gondoljunk csak például az időjárási frontokra!

A múlt század közepe óta jól ismert tudósok, kutatók és feltalálók munkássága nyomán egy új orvosi gondolkodásmód kezdett kialakulni. Közülük a legkiemelkedőbbek: Einthoven, Newton, Goldberg, Gurwitsch, Tesla, Rife, Presman, Voll, Marino, Becker, Basset, Popp. Dr. Franz Morell német, orvos a hetvenes évek második felében dolgozta ki egy teljesen új, biofizikai diagnosztikai és terápiás eljárás alapjait. Sógorával Erich Rasche elektromérnökkel, létrehoztak egy olyan berendezést, amelyet MORA névre kereszteltek. Ezzel új utat nyitottak az orvoslásban. A gyökeresen új elveken nyugvó terápia eredményei kitűnőek voltak. Olyan betegeket sikerült vele meggyógyítani vagy tartósan tünetmentessé tenni, akiket addig nem tudtak hatásosan kezelni.

Az elmúlt közel negyed század alatt, ezek a biofizikai rezonanciarendszerek bebizonyították létjogosultságukat a gyógyászatban és az orvoslásban. Hiszen a technika és a technológiai fejlődés ez idő alatt hatalmasat lépett előre. Az elektronika, a kibernetika, a mikrochip technológia és a számítástechnika robbanásszerű fejlődése lehetővé tette, hogy megszülethessen a biofizikai rezonancia és interferencia rendszerek legújabb generációja.

Orvosokból és mérnökökből álló kutató és fejlesztő csoport, tíz éves kutatómunka során kidolgozta azt a rendszert, amely mérföldkőnek számít. Nekik sikerült a világon először olyan bioelektromos jelsorozatokat elvezetni a testfelületről, amelyeket a beteg szervezet a berendezés által előállított speciális jelsorozatokra adott. A feltalálóknak sikerült egzaktan megmérni és grafikusan megjeleníteni a betegek szervezetének speciális, indukált bioelektromos jelzéseit. Ezt alkalmazzák kitűnő eredménnyel a diagnosztikában és a terápiában. A beteg szervezetének saját, speciális elektromos válaszait használják fel ahhoz, hogy a páciens önszabályozó, öngyógyító folyamatait serkentsék, optimalizálják.

 HOGYAN IS MŰKÖDNEK SEJTJEINK? 

            Az emberi szervezet minden egyes sejtje elektromos alaptevékenységet mutat. Értéke a sejten belüli és a sejten kívüli tér között átlagosan 50 – 150 mV között változik, a sejt állapottól függően. Ez a potenciál különbség diszkrét értékek között folyamatosan fennáll, és alacsony vagy közepes frekvenciával ingadozik.

            Ezek az elektromos és – az elektromossággal mindig együtt járó – mágneses változások alapvetően meghatározzák a sejtek és a szövetek működését, anyagcseréjét, regenerációját, reakcióidejét, továbbá beállítják a sejt érzékenységét a külső vagy a belső ingerekre egyaránt, sőt még hatással vannak a csontok átalakulására is, mert serkenthetik vagy gátolhatják az oszteoblasztok és az oszteoklasztok működését. A sejtmembránban található ion-csatornák fehérje molekuláinak térbeli konfigurációjának megváltoztatásával befolyásolják többek között a nátrium-, kálium-, kalcium- és klorid-ionok sejten belüli és kívüli tér közötti áramlását, egyensúlyát.

            Minden szervezet a saját, pillanatnyi állapotának és ritmusának megfelelően változtatja elektromos státuszának frekvenciáját, mivel minden élő sejt működése folyamatos, dinamikus változásokon alapszik. Például egy anyagcsere folyamat során keletkező molekula beindíthat egy vele szoros kapcsolatban lévő másik folyamatot, majd egy harmadikat és így tovább akár bonyolult kaszkád rendszereket is. Ezeknek a folyamatoknak és a hozzájuk kapcsolódó elektromos státuszváltozásoknak, ritmusa és frekvenciája van.

Az IBR-SYSTEM berendezések ezekre az elemi szintű, sejt elektrodinamikai folyamatokra fejtik ki hatásukat.

 AZ IBR-SYSTEM HATÁSMECHANIZMUSA 

            A berendezés a szervezetre, a kezelést végző orvos által meghatározott frekvencia tartományokban, mikro impulzusokat bocsát ki. Ezek az impulzusok olyan intenzitásúak, mint a spontán biológiai jelek intenzitása, a mV-os tartományban találhatók és tetszés szerinti hullámformájúak. A berendezés által kibocsátott elektromos jelekre a szervezet elektromos paraméterei kis fokban megváltoznak. A változások a testfelszínen rögzített elektródokkal elvezethetők és pontosan mérhetők. Az IBR-SYSTEM online üzemmódban regisztrálja a szervezet elektromos válaszait, és a kijelzőn megjelenő grafikon egzaktan dokumentálja a mért értékek spektrumát a frekvencia függvényében. Ez adja a diagnosztikai diagramot.

A spektrumanalízis alapján könnyen kiválaszthatók azok a frekvencia tartományok, frekvencia-ablakok (Adey 1988), amelyeknél a szervezet által adott elektromos válasz jelek szignifikánsan eltérők. Ennek tudományos háttereként azt mondhatjuk, hogy a szervezet sejtjei bizonyos frekvenciák (koherens és inkoherens hullámok) iránt szelektív fogékonyak, mások iránt érzéketlenek (Bálint – Bender: A fizioterápia elmélete és gyakorlata – Springer, 1995.)

            A terápia során, ezekben a frekvencia tartományokban történik az elektromos vagy mágneses, vagy lézeres kezelés. A kezelés után ismételten spektrumanalízist, diagnosztikát végzünk, amely alapján a diagramról azonnal leolvasható a terápia hatása, amelynek eredménye alapján, a kontroll diagramokon fokozatosan csökkennek a szignifikáns eltérést mutató frekvencia sávok, az „instabil” sávok. Így valójában egy mikro intenzitású, a szervezet által visszavezérelt biofeed terápia valósul meg, amelynek hatására csökken a fájdalom és felgyorsul a regeneráció, optimalizálódnak funkciók.

   TUDOMÁNYOS VIZSGÁLATOK 

            Az Országos Traumatológiai (Baleseti) Intézetben végzett szakértői vizsgálatok alapján megállapítható, hogy az IBR-SYSTEM berendezésekkel individuális diagnosztika és terápia valósítható meg. A biofeedback alapját a berendezés által kibocsájtott extrém kis intenzitású rezgésekre adott páciens-választ impulzusok           alkotják.

 

            A vizsgálatokban olyan balesetet szenvedett betegek vettek részt, akiknek a balesetük – és az estek nagyobb részében műtétjük – utáni rehabilitációját teljesen vagy nagyobb részben az Országos Traumatológiai (Baleseti) Intézet Rehabilitációs Osztályának fizioterápiás részlegén folytatták. A betegek többségének töréses, kisebb részben distorsiós és contusiós, egy-egy esetben gyulladásos elváltozásaik voltak. A betegek 90%-ának átlagosan 150 napja történt a balesete vagy tartottak panaszai.

            Az eddigi vizsgálatok alapján bebizonyosodott, hogy a 10-14 nap alatt, 5-10 kezeléssel a betegek többségének állapotában kifejezett javulás érhető el. A fájdalom a betegek által jelölt szubjektív skála szerint 52,85%-os csökkenést mutatott. Azokban az esetekben, amelyekben az ízületi mozgástartományokat objektíven, szögmérővel is meg lehetett határozni, 14 nap alatt átlagosan 13,3 fokos mozgásterjedelem javulást értünk el.

Tekintettel arra, hogy az esetek többségében 150 napot meghaladó kórelőzményt regisztráltunk, ezek az eredmények figyelemre méltóak.

 

            A kezelések alatt mellékhatást, szövődményt, balesetet nem észleltünk. A betegek az egyéb gyógyszeres terápiákat változatlanul folytathatták. A fentiek alapján az IBR-SYSTEM extrém kis intenzitású alacsony és közép-frekvenciás elektro- és magnetoterápiát a fenti balesetsebészeti esetek rehabilitációjában hatásos terápiának tartjuk. A berendezés alkalmas járó beteg és kórházi kezelések elvégzésére egyaránt zúzódások, húzódások, post operatív ödémák, ínhüvelygyulladások kezelésére, műtét utáni állapotok, sérülések rehabilitációs repertoárjának kiegészítésére.

            A Medmis Intézetben 1999. július 15. és 1999. október 31 között szénanáthás betegeket kezeltek. A vizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy a páciensek 62,8%-a teljesen panaszmentessé vált a kezelések során. A betegek 18,6%-nál a panaszok az eredetihez képest jelentősen csökkentek. A kezeltek 4,7%-nál semmilyen változás sem történt. Melléhatások a kezelések során nem léptek fel.

            Az allergiás betegek rohamos szaporodása sürgetővé teszi, hogy valamilyen optimális megoldás legyen a medicina kezében a betegség hatásos kezelésében. A kapott eredmények alapján, szükség esetén anti hisztaminnal, esetleg egyéb adjuváns kezeléssel kiegészítve, az IBR-SYSTEM  berendezés hatásosnak bizonyult a rhinitis allergia kezelésében.

   

Az IBR-SYSTEM rendszerrel bizonyítottan az alábbi hatások érhetők el:

-         kötőszöveti regeneráció

-         sérülések, zúzódások és húzódások regenerációjának felgyorsítása

-         gén expressió befolyásolásának vizsgálata

-         vegetatív idegrendszeri működés  stabilizálása

-         bőr sérülés és perif. Idegsérülés regenerációja

      KEZELÉSI EREDMÉNYEK  

 

Gyógyult

Javult

Változatlan

Allergiás bőrgyulladásoknál

84%

12%

4%

Derékfájdalmaknál

87%

10%

3%

Emésztési zavaroknál

81%

12%

7%

Fájdalmas mensesnél

75%

14%

11%

Fájdalommal járó kórképeknél

73%

17%

10%

Fejfájásnál

81%

14%

5%

Pattanásos bőr esetén

88%

8%

4%

Pikkelysömörnél

51%

20%

29%

Rosaceanál

84%

12%

4%

Sérülések utáni fájdalmaknál

82%

13%

5%

  

AZ IBR-SYSTEM BERENDEZÉS FUNKCIÓI

 

Az IBR-SYSTEM-mel gyorsan és pontosan meghatározható, hogy melyik test félben vagy test negyedben alakultak ki elektrodinamikai elváltozások, blokkok.

Az IBR-SYSTEM frekvencia spektrumanalízise megmutatja, hogy a blokkolt területen milyen a rezonancia és interferencia frekvencia eloszlás.

Az IBR-SYSTEM nagy érzékenységű egyenáramú méréstechnológiája lehetővé teszi bármely head- vagy reflexzóna, de akár tetszés szerinti testfelület elektromos státuszának elektrodinamikai vizsgálatát, térben és időben történő nyomon követését.

Az IBR-SYSTEM leképezi a szervezet bőrfelületén mérhető elektromos változásokat a tetszés szerint beállított frekvenciatartományában. A beérkező jelsorozat spektrumanalízise után grafikusan is megjeleníti az egész szervezet komplex működésének elektrodinamikai „látképét”. Speciális szűrőmátrixok segítségével szétválasztja a harmonikus-élettani és a diszharmonikus-kóros spektrumokat, majd a legoptimálisabb korrekciót alkalmazza a terápiában.

Az IBR-SYSTEM-mel gyorsan és pontosan megmérhetjük a szájüregben kialakult galvánáramokat, elektrodinamikai gócokat.

Az IBR-SYSTEM-mel mágneses-rezonancia anyagvizsgálatokat is végezhetünk.

Az IBR-SYSTEM a világon elsőként teszi lehetővé az individuális, biofeedback vezérelt terápiát.

 

MILYEN KÓRKÉPEK ESETÉN NYÚJTHAT GYÓGYULÁST VAGY JAVULÁST AZ IBR-SYSTEM

 

-         Akut és krónikus fájdalmak

-         Allergiás bőrgyulladások

-         Allergiás légcsőhurut

-         Asztma

-         Bélgyulladások

-         Ekcéma

-         Élelmiszer allergiák

-         Fájdalmas menzesz

-         Fejfájások, migrén

-         Ízületi panaszok

-         Klimaxos panaszok

-         Krónikus emésztési zavarok

-         Műtét utáni állapotok

-         Pattanásos bőr

-         Post operatív állapotok

-         Psoriasis

-         Reumatikus betegségek

-         Sérülés utáni állapotok

-         Szénanátha

-         Visszatérő középfül-gyulladások