Víz kúra

  

Reggel felkeléskor igyunk meg egyszerre 2 pohár langyos vagy meleg vizet (2 * 0, 2 l = 0, 4l) melyet akár már előző este ágyunk mellé készíthettünk. Csak ezek után kezdjünk el felkelni az ágyból, tornázni, mosakodni.

Reggelink előtt ismételjük meg a 2 pohár vízivást, aki nem reggelizik az is, de nem ártana, ha egy almát még is magába erőszakolna, majd meglátod, milyen éhes leszel tőle, de 4 almánál többet akkor sem fogsz tudni legyűrni. Délig bármennyi gyümölcsöt fogyaszthatunk.

Ebéd előtt fél órával 2 pohár, vizet igyunk.

Közvetlen étkezés előtt fogyasszunk el ismét 2 pohár vizet. Utána neki ülhetünk ebédelni bármit és bármennyit, de fontos a szétválasztás tésztát csak zöldséggel, húst is csak zöldséggel lehet enni, (tehát a rántott hús nem fér bele). Étkezés közben is ihatunk, de csak melegen, lehet víz vagy tea is, (de fekete tea nem).

2 óra elteltével, s ha eszünk valamit, akkor annak előtte, elfogyasztjuk a 2 pohár vizet.

Vacsoránk előtt fél órával 2 pohár, vizet igyunk ismét.

Közvetlenül a vacsora elfogyasztása előtt, ami lehetőleg 18 óránál ne legyen később ismét meg isszuk a 2 pohár vizet.

Azután vacsorázhatunk lehetőleg zöldséget.

2 óra múlva ismét, de nem utolsó sorban igyunk meg 2 pohár vizet, kb. 20 órakkor.

És lefekvés előtt ismételjük meg ezen a napon utoljára a vízivást, de ne felejtsük el ki készíteni másnap reggelre a 2 pohár vizet.

 

Mit szabad enni és inni a kúra alatt? A válasz igen egyszerű: Azt, amit csak akarunk és annyit, amennyit csak akarunk! Alkoholt azért mégse.

Hamarosan rájövünk és kitapasztaljuk, hogy már reggelizni is szerényen reggelizünk, azaz beérjük a gyümölcsökkel, ha előtte már 2*2 pohár vizet öntöttünk a gyomrunkba.

A 3 nap után azt érezzünk, hogy számos dolog már egyáltalán nem ízlik, azonban bizonyos dolgokat pedig nagyon kívánunk, amiket pedig eddig nem szeretünk. Cselekedjünk belső irányításunk szerint.

 Étkezéseinket egyre inkább lefogjuk egyszerűsíteni. Nem fog sokáig tartani és elkezdjük kívánni a kásaféléket, a zabot, grízt és az ehhez hasonlókat. Persze csak akkor, ha az első rossz beidegződésen túltesszük magunkat és megkóstoljuk. Mindig kísérletezünk az ízekkel, ami a kúra alatt az 1 hónapban nem ízlett a kedvencünk lehet a 2-3 hónaptól. (pl. zöldségek, gyümölcsök főként hazai termékek.)

Annyit ehetünk és ihatunk, amennyi csak belénk fér, de a kúra elvéhez szigorúan tartanunk kell magunkat: MINDEN 2 ÓRÁBAN ha időben úgy jön ki, AKKOR MINDEN ESETBEN ÉTKEZÉS ELŐTT, 2 POHÁR VIZET KELL INUNK! 

Napról napra kevesebbet, fogunk enni hamarosan már csak a felét, majd pedig harmadát a korábban fogyasztott mennyiségnek. Egy pár hét elteltével megtanuljuk ételeink helyes megválasztását, hogy ez által testünk egészségét szolgálja. 5-7 hét eltelte múlva elkezdünk eltelni életerővel. De már 3 hét múlva érezzük a tisztulást és a megújulást szervezetünkben.

Aki teheti az lehetőleg tisztított vizet igyon és ne ásványvizet, hiszen a vízben lévő ásványi anyagok szervetlen kötésben vannak jelen ezért nem, tudnak felszívódni, csak lerakodni, kövesedni.

Aki naponta 1 órát izzad, tornázik stb. +0, 5 liter folyadékkal többet igyon.

Aki májméregtelenítést végez, a reggeli előtt forró vizet vagy májméregtelenítő teát fogyasszon, olyan forrón, hogy ép csak kortyolgatni tudja.

 

Akiknek ízületi meszesedéseik vannak rizs diétával is, kiegészíthetik a kúrát.